Avellana de Brunyola | L’Associació
53
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-53,ajax_updown,page_not_loaded,,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

L’Associació

L’Associació Avellana de Brunyola i Comarques Gironines va néixer l’any 2016 amb l’objectiu de donar a conèixer la producció d’avellanes d’uns quants municipis gironins situats a l’entorn de Brunyola i promoure’n la seva comercialització.

 

La producció d’avellanes a Girona es concentra principalment al municipi de Brunyola –que disposa de la meitat de les hectàrees dedicades a aquest conreu a la demarcació- però també en altres municipis de la Selva (Amer, la Cellera de Ter, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Anglès, Santa Coloma de Farners i Vilobí d’Onyar) i del Gironès (Bescanó i Vilablareix). Es tracta d’un entorn natural i paisatgístic privilegiat situat entre la plana de la Selva, les Guilleries i les Gavarres.

 

Volem reivindicar l’origen i la qualitat de les avellanes produïdes per petites explotacions d’origen familiar arrelades al territori. I volem posar a l’abast de la ciutadania i dels establiments comercials i turístics l’oferta d’avellanes transformades i en cru dels membres dels membres de l’Associció Avellana de Brunyola i Comarques Gironines. Amb la seva compra es contribueix al desenvolupament de l’economia local i al manteniment del paisatge agrícola.

 

Els productors d’avellana del Gironès i de la Selva hem decidit unir-nos per mostrar el fruit de la nostra feina i facilitar el consum d’un producte de proximitat bo, saludable, versàtil i amb un gran futur.

Plana de la Selva Avellana de Brunyola Girona Catalunya